Raft s svetovnimi prvaki

Ste adrenalinski navdušenec? Si želite doživeti nepozabno dogodivščino na zeleni dolenjski lepotici reki Krki skupaj s svetovnimi prvaki v raftingu?

Doživite nepozaben dan na reki Krki, kjer lahko med spustom občudujete prelepo naravo v dolini mlinov in žag. Oko se vam bo ustavilo ob pogledu nanje, spomin bo zaplaval v davne čase, ko se je še slišal ropot koles, ki so jih poganjala.
Po smaragdno zeleni lepotici vas bodo varno popeljali izkušeni, usposobljeni ter dobro opremljeni fantje, ki se ponašajo z več osvojenimi medaljami in lovorikami. Morda ste za njih že slišali, za te neustrašne straške fante, ki so ime Slovenije in Straže s svojimi mnogimi medaljami, osvojenimi vsako leto, ponesli onkraj meja naše dežele.
Prilagodili se bodo vašim potrebam in fizični kondiciji ter vam tako pomagali uresničiti želje. Povabite družino, prijatelje ali pa poslovne partnerje in se podajte z njimi na popotovanje po brzicah naše Krke.
Na startu vaše avanture v Soteski vas bodo sprejeli vodniki, kjer boste preoblečeni v neoprensko obleko, čevlje, opremljeni še s čelado ter jopičem vstopili v čolne in popotovanje se bo začelo. Po slabih dveh urah aktivni spust lahko zaključite z izkrcanjem v Straži, če pa vam moči še niso pojenjale, lahko veslate vse do Volavč. V kolikor vam je ostalo še kaj adrenalina, lahko avanturo zaključite z osvežujočim skokom v prečudovito Krko.
V lokalni gostilni Pod smrekco lahko potešite lakoto. Gostilna z dolgoletno tradicijo je znana po vrhunsko pripravljenih domačih in morskih jedeh. Privoščite si rečno postrv pripravljeno po receptu šefa kuhinje. Vedno nasmejani gostinec Matevž vam ne bo postregel samo okusne jedače, ampak vam bo za nameček postregel še s kakšno anekdoto iz naših krajev. Postreženo pa boste lahko okronali še s kapljico rujnega iz našega vinorodnega okoliša.
V kolikor vas preseneti noč ali pa se želite v večernem mraku sprehoditi po naših sprehajalnih poteh, ki se vijejo ob reki Krki in nadaljujejo po pobočju straškega hriba, si lahko rezervirate prenočišče. Lahko izberete nastanitev v moderno opremljenih sobah penziona Sobodajalstvo Ramar, kjer si lahko za vaš potep po Straži in okolici brezplačno izposodite tudi kolo. Če si želite bolj panoramskega pogleda na straško dolino, pa izberite zidanico Krštinc, ki se nahaja sredi vinogradov. Tu vas bosta za dobrodošlico pričakala hlebec domačega kruha in polič vina. Vonj domačega kruha, še malo mesnih dobrot, kozarček rujnega, pogled v dolino ali zvezdnato nebo razveseli še tako zahtevnega gosta.
Majhna občina Straža nima hotelov s petimi zvezdicami, nima trgovin, plaž in še kaj, ima pa prelepo naravo, dobro domačo hrano in pijačo, predvsem pa prijazne in gostoljubne ljudi.

Povezava na spletno stran Gimpex raftinga.

Kategorija:

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Raft s svetovnimi prvaki”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

EnglishSlovenia